ContactO

Plaza de la Estación-PATERNA

sahara_lliure_paterna@hotmail.com

666 496 686

4e215731-8ffe-4e64-a7e2-14db6229a8a9

Hermanamiento Ayuntamiento de Paterna y Ayuntamiento de Yederia (Esmara)

Nos confirman recepción de envío

La Asociación Saharaui de Víctimas de Minas (ASAVIM) ha puesto en su cuenta de Facebook la llegada del primer envío de material para su asociación.
La entrega se ha llevado a término dentro del convenio firmado el pasado 9/11/2022 por nuestra asociación Sàhara Lliure Paterna y el Ayutamiento de Lliria. El 14/11/2022 iniciamos con hechos, el proyecto de asistencia a las víctimas de minas y guerra a las personas residentes en los campamentos saharauis, proyecto que consiste en la distribución de importantes necesidades de las víctimas y sus familias, aportándoles material de ayuda a la movilidad y cestas de importantes cantidades de productos alimenticios y de higiene.
Iremos informando de los próximos envíos.
28e3509c-f91b-42f6-a5b5-b8542dec9960

2ª ENTREGA ASAVIM DEL PROYECTO “Salud y cestas para las personas saharauis víctimas de minas”

#seguimseguirem

Durante los días 24 y 26 de Noviembre y gracias al Ayuntamiento de Lliria y de la Asociación Sàhara Lliure Paterna, logramos distribuir 20 cestas de importantes cantidades de productos alimenticios y de higiene, a favor de familias de víctimas de minas y guerra pertenecientes a La Asociación Saharaui de Víctimas de Minas (ASAVIM) residentes en diferentes wilayas (Esmara, Aaiun y Bojador).
En el nombre de nuestra Asociación, agradecemos el apoyo y acompañamiento de nuestros socios y socias de Sàhara Lliure Paterna y al Excmo. Ayuntamiento de Lliria.
Completaremos los envíos en diciembre con más cestas, material sanitario y ayudas de movilidad para mutilados de minas.
Seguiremos informando.
salutcistelles

VÍCTIMES SAHRAUIS DE MINES

Salut i Cistelles per a les Víctimes de Mines

L’Ajuntament de Lliria signa un conveni i dona suport al poble sahrauí.
Un any mes, Lliria signa un conveni de col·laboració amb el poble Saharaui i ja van quatre anys des de que es signara un agermanament amb una daira de Dajla. El consistori, continua amb la seguretat alimentaria i la salut, però enguany l’aposta va dirigida per les víctimes antipersona que hi ha en els campaments de població refugiada sahrauí, aportant material accessible, cistelles variades d’aliments i productes higièniques per a millorar les condiciones de vida d’aquest col·lectiu vulnerable. El projecte, que ja ha començat, es porta a terme a traves de l’ONG Sàhara Lliure Paterna, constituïda des de 2003 i que treballa per la defensa del poble sahrauí i el seu dret a un referèndum d’autodeterminació. Es calcula que mes de 2500 persones, son afectades de mines antipersona, que estan sembrades pel Marroc, al voltant del mur de sorra. Una xifra que supera els 9 milions de mines sense localitzar. Aquestes mines, son arrossegades per la pluja, el vent, la sorra… fins aplegar a les zones saharuis alliberades on hi ha haimes de sahrauís nòmades. L’esclat causa la mor o amputacions de membres del cos i des de fa uns anys, es treballa per dignificar aquest col·lectiu que veu privada la seua vida al desert.
El present projecte subvencionat per Llíria amb 10.000 euros, donarà suport a 200 famílies repartides entre els cinc campaments: Aaiun, Bojador, Smara, Auserd i Dajla, i a mes d’aportar cistelles variades nutritives, s’enviarà material ortopèdic com cadires de rodes, bastons, muletes…. un material que millorarà la vida quotidiana pel desert pedregós. Per al repart, ens ajuda Daha Bulahi, un afectat de mina i que es membre de l’entitat “Asavim”, una associació sahrauí que porta el cens de persones sahrauís i lluita per que es des mine tot el desert afectat.
Esperem que prompte es cumpla la legalitat internacional i el poble sahrauí puga continuar fent la seua vida en un Sàhara Lliure, doncs es tracta d’una ocupació que porta ja 47 anys d’història, sense cap govern que es fiqui amb fermesa en el tema. Mentres tant, contem amb l’ajut de consistoris com el de Llíria que aporta el seu granet i sensibilitza a la societat de com es l’historia.